Trump korkunç olur demişti! Korkulan oldu...

ABD'den coronavirüs ile ilgili son dakika haberleri art arda geliyor. Ülkede vaka sayıları başlangıca oranla azalsa da, salgın kontrol altına alınabilmiş değil. Ölü ve vaka sayısı hızla artarken sağlık sistemi çökme noktasına geldi. ABD Başkanı Donald Trump'ın, 'Korkunç olur' şeklinde yorumladığı ölü sayısı da dün itibarıyla gerçekleşti. ABD'de koronavirüsten ölenlerin sayısı, Birinci Dünya Savaşı'nda ölenlerin sayısını yakaladı.

Trump korkunç olur demişti! Korkulan oldu...
Trump korkunç olur demişti! Korkulan oldu...
ABD koronavirüs salgını ile mücadelede ağır bedeller ödemeye devam ediyor. Ülkede hızla artan vaka ve ölü sayısı nedeniyle sağlık sistemi çökme noktasına geldi. ABD'de açıklanan son verilere göre 102 bin 107 kişi öldü. Ülkede en son Birinci Dünya Savaşı'nda 116 bin kişi ölmüştü.

VİRÜSTEN ÖLENLERİN SAYISI BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI'NDA ÖLEN ABD'LİLERİN SAYISINI YAKALADI

ABD'de vaka artış hızı ve ölüm hızı başlangıca oranla azalsa da diğer ülkeler ile kıyaslandığında beklenen noktaya gelemedi. ABD'de son verilere göre 102 bin 107 kişi ölürken, ülkenin en karanlık günleri yaşanıyor.

Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra en çok ölümün gerçekleştiği olay olan koronavirüs salgını ülkedeki sağlık sistemini de yerlebir etmiş durumda.

Uzmanlar, koronavirüsten ölenlerin sayısının kısa sürede Birinci Dünya Savaşı'nda ölen ABD'lilerin sayısını da geçeceğini belirtiyor.

KORKUNÇ OLUR' DEMİŞTİ

Virüs salgınını ABD'ye ulaşana kadar dikkate almayan Başkan Donald Trump, ekonomi öncelikli tavrıyla halkın tepkisini toplamıştı. Trump valilere sık sık önlemleri gevşetmesi için baskı yaparken, ilginç önerileri ile de tepki çekmişti.

ABD Başkanı Donald Trump 100 bin ölü sayısı ile ilgili, "Korkunç olur' yorumunda bulunmuştu. Ölü sayısının 100 bini geçmesi, 'korkulan oldu' olarak yorumlandı.