Corona hastanesinden tüyler ürperten görüntüler!

Korona virüsü dünyanın dört bir yanında hayatı felç etmeye devam ediyor. İspanya, ABD'den sonra dünyada en fazla corona virüsü vakası görülen ülke haline geldi. Ülkede vaka sayısı gibi can kaybı da hızla artıyor. İsmi açıklanmayan bir hastanede çekilmiş görüntüler ise tam anlamıyla korkunç.

Corona hastanesinden tüyler ürperten görüntüler!
Corona hastanesinden tüyler ürperten görüntüler!
Vaka ve ölü sayısının hızla arttığı İspanya, İtalya'dan sonra Avrupa'da salgının yeni merkezi haline geldi.

Sağlık Bakanlığı'nın birkaç saat önce günellediği Covid-19 verilerine göre, virüsten ölenlerin sayısı 24 saatte 932 artarak 10 bin 935 oldu.

Ülkede dün ise virüsten ölenlerin sayısı 950 artmıştı. İspanya'da vaka sayısı da düne göre 7 bin 472 artışla 117 bin 710'a yükseldi.



Corona hastanesinden tüyler ürperten görüntüler!





Corona hastanesinden tüyler ürperten görüntüler!


Bu yeni bilgiler ışığında İspanya, vaka sayısında 115 bin 716 hastası bulunan İtalya'nın da üstüne çıkarak dünyada ikinci sıraya oturdu.

Ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı hızla arttığı için, tabut şirketlerinin artan talebe yetişmekte zorlandığı bildirildi.

Öte yandan İspanya'daki bir hastanede çekildiği bildirilen bu korkunç görüntülere, İngiliz Daily Star gazetesi ulaştı.

Görüntülerde yere sırayla dizilmiş, hatta neredeyse üst üte yığılmış siyah ceset torbaları görülüyor.

Saymakla bitmeyen ceset torbalarının üzerine ise birer kağır iliştirilmiş. Bu kağıtların üzerinde corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetmiş kurbanların isimleri yazıyor.

Hastanenin hangi şehirde olduğu ve ismi açıklanmazken, hastane çalışanları hastalara ve hayatlarını kaybedenlere yetişemediklerini söylüyor.

Corona hastanesinden tüyler ürperten görüntüler!

Virüs kurbanlarının cesetlerinin kaybolduğu ve hatta birbirine karıştığı da hastaneden gelen korkunç haberler arasında.


Hastaneden bir kaynak, 'İnsanlar öyle hızlı bir şekilde ölüyor ki çalışanlar yetişemiyor. Bazen kimliklerini ayırt etmek mümkün olmuyor. Bu sebeple de imkan oldukça isimleri ceset tormalarının üzerine yapıştırılıyor.' açıklamasında bulundu.

İspanya'da covid-19 vakalarından 6 bin 416'sı (düne göre 354 artış) yoğun bakımda olmak üzere toplam 56 bin 637'si hastanede tedavi görürken, taburcu olanların toplam sayısı düne nazaran 3 bin 770 artışla 30 bin 513 oldu.

İspanya, Çin'in (76 bin 791) ardından covid-19 vakalarında en fazla iyileşmenin görüldüğü ikinci ülke konumunda bulunuyor.

Diğer yandan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre virüsten en fazla etkilenen Madrid özerk yönetiminde ölü sayısı düne nazaran 308 artışla 4 bin 483'e çıktı. Kentte vaka sayısı düne nazaran 2 bin 33 artışla 34 bin 188 oldu.

Covid-19'dan ölenlerin cenazelerini buz pistinde bekleten Madrid özerk yönetimi, buranın dolmasından dolayı Majadahonda ilçesindeki başka bir buz pistini daha benzer amaçla kullanacağını duyurdu.


Madrid'in ardından İspanya'da en fazla covid-19 vakasının görüldüğü özerk yönetim Katalonya olurken, son rakamlara göre burada 2 bin 335 ölü (düne göre 242 artış) ve 23 bin 460 vaka bulunuyor.

Öte yandan Kovid-19'a karşı alınan önlemler kapsamında İspanya'da 14 Mart'tan bu yana uygulanan olağanüstü halin ikinci kez uzatılması bekleniyor.


Sol koalisyon hükümeti, süresi 12 Nisan'da dolacak olağanüstü halin 26 Nisan'a kadar uzatılması gerektiğini düşünürken, hükümetin kriz yönetimini sert dille eleştiren muhalefet partilerinin olağanüstü halle ilgili farklı önergeler sunma hazırlığında olduğu kaydediliyor.