Bakan Selçuk açıkladı: İşsizlik Ödeneği ödenmeye başlandı!

"İşsizlik ödeneği ne zaman alınacak?" sorusunun yanıtı merakla bekleniyordu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı son dakika açıklamasında "Mayıs ayı İşsizlik Ödeneği ödeme tarihini öne çektik. İşsizlik Ödeneği’ni ödemeye başladık." dedi.

Bakan Selçuk açıkladı: İşsizlik Ödeneği ödenmeye başlandı!
Bakan Selçuk açıkladı: İşsizlik Ödeneği ödenmeye başlandı!
Koronavirüsten dolayı çeşitli tedbirler alındı. Gündemde ise işsizlik ödeneğiyle ilgili araştırmalar bulunuyor, işsizlik ödeneği ödemelerinin yapılacağı tarih merak ediliyordu.

BAKAN SELÇUK AÇIKLADI
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: Mayıs ayı İşsizlik Ödeneği ödeme tarihini öne çektik. İşsizlik Ödeneği'ni ödemeye başladık.

KİMLER YARARLANACAK?
Nakdi Ücret Desteği uygulamasından kimlerin yararlanacağına ilişkin Selçuk, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında 'Ücretsiz izne ayrılan, Kısa Çalışma Ödeneğimizden yararlanamayan, 15 Mart'tan sonra iş akdi feshedilen ancak işsizlik ödeneğine hak kazanmamış olan ve yaşlılık aylığı almayan işçilerimize yönelik bir uygulamamız.' ifadelerini kullanmıştı.

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?
İşsizlik ödeneği bekleyen kişiler konuyu yakından takip etmeye devam ediyor. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya bu sürede ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlara maaş desteği verilecek. Sorgulamalar e-devlet üzerinden T.C. kimlik ve şifre girildikten sonra öğrenilebilinecek.