İspanya'da her gün ölümler artıyor o ise açıklamasıyla şaşırtıyor!

Her gün korona yüzünden ölü sayısı artan İspanya'da, Maliye Bakanın açıklaması şaşkınlık yarattı. Bakan, Nisan ayı sonuna kadar ülkenin, "normal yaşama" geri dönebileceğini iddia etti.

İspanya'da her gün ölümler artıyor o ise açıklamasıyla şaşırtıyor!
İspanya'da her gün ölümler artıyor o ise açıklamasıyla şaşırtıyor!
Hükümet sözcüsü María Jesús Montero, ülke çapında 26 Nisan'a kadar yürürlükte olan karantinanın kaldırılabileceği ve ülkede hayatın normale dönebileceğini öngördüklerini açıkladı.

Yerel basında çıkan haberlere göre, sözcü Montero şunları söyledi;'Şu an için hiçbir yeni karar almıyoruz, sadece karantina sürecinin uzatılması 26 Nisan'a kadar sürecek.'

TARİH VERDİ!

'Fakat 26 Nisan sonrası aşamalı olarak tedbir kararlarını azaltacağız. Bu sayede vatandaşlar düzenli bir şekilde normal hayata, sokaklara, kamusal meydanlara dönmeye başlayabilecekler.'

Başbakan Pedro Sánchez'de, Madrid'deki milletvekillerine ülkenin koronavirüs düşüşünü görmeye başladığını belirterek, 'Ateş kontrol altına almaya başladı.' demişti.

Ancak,ülkede karantina parlamento tarafından verilebilecek kararla iki hafta daha uzatılabilir. Fakat ülke dışında olan tatilcilerin yakın zamanda ülkeye dönmelerine müsaade verilmeyeceği ifade ediliyor.

İspanya'da şu anda 15.000 bin kişi korona virüs yüzünden hayatını kaybetti,150.000'den fazla ise koronavirüs vakası bulunmakta.