Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Suriye'de Esad İle Görüştü
Geçtiğimiz günlerde telefonda İdlib’deki ateşkesi Beşar Esad ile görüşen Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, bu kez Şam’a giderek Esad ile görüşme gerçekleştirdi.

Suriye’nin Rusya’dan korona virüs yardım talebi
Esad rejiminin diplomatları tarafından Şam’daki havaalanında karşılanan Şoygu, Esad’ın başkanlık konutuna giderek görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeye Şoygu ve Esad’ın yanı sıra her iki tarafın askeri ve diplomatik kanadından kişiler de katıldı.
Görüşmede İdlib’de varılan ateşkesin son durumunun ele alındığı ve Rusya ile Türkiye’nin ortaklaşa yürüttüğü devriyeler hakkında bilgilendirmeler gerçekleştirildiği açıklandı.
Şoygu’nun görüşmeden sonra Rusya’ya döndüğü belirtilirken, Esad rejiminin ülkeye sıçrayan korona virüsü vakalarına karşı Rusya’dan yardım istediği ifade edildi.
