Afyonkarahisar'da Yapımı Tamamlanan Kadın Kültür Evi, Kadınlara Tanıtıldı

Afyonkarahisar'da Vali Gökmen Çiçek'in talimatlarıyla başlatılan Kadın Kültür Evleri Projesi kapsamında Çobanlar ilçesinde yapımı tamamlanan Kadın Kültür Evi, kadınlara tanıtıldı. 24 Temmuz itibariyle startı verilen proje ile ilçelerin tamamında kaymakamlıklar ve belediyeler koordinesinde Kadın Kültür Evleri yapımı için çalışmalar başlamıştı.

4 ilçede Kadın Kültür Evinin yapımı tamamlanırken Çobanlar'da açılışa hazır olan Kadın Kültür Evi, Afyonkarahisarlı iş kadınlarına tanıtıldı.

Proje kapsamında Kadın Kültür Evlerinde tüm hizmetler kadınlara ücretsiz olarak sunuluyor.

Çalışanların da kadınlardan olduğu Kadın Kültür Evi'nde kadınlar spor yapıyor, kitap okuyor. Tüm Türkiye'ye örnek gösterilen projeden ilçe kadınları da çok memnun.

Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar'da Kadın Kültür Evi projesini hayata geçirmek için seferberlik ilan ettiklerini söyledi.

Afyonkarahisar'da Kadın Kültür Evlerini hayata geçirmek için canı gönülden mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalara başladıklarını kaydeden Kaya, "Afyonkarahisar'da da 4 tane Kadın Kültür Evi'ni hizmete açmış olduk. Bizler kadınların toplumun yüzde 50'sini temsil ettiğini bilen kişileriz." dedi.

Yönetim anlayışı olarak Valiliğin bu eşitliği her alanda her şarta sağlamak olduğunu belirten Kaya, şöyle konuştu:

"Bunu sağlamak içinde bu müesseseleri de önemsiyoruz. Bu konuda 17 ilçesiyle beraber Afyonkarahisar bir seferberlik ilan etti. Afyonkarahisar'ın tüm kaymakamları tüm belediye başkanları bu konuda tüm imkanlarını seferber ettiler ve yaşayan halkımızın, kadınların ve ailelerin temel taşları olan hanımefendilerin hizmetine en kısa süre de bu binaları bu kurumları sunabilmenin yarışını ve rekabetini yaşattılar. Bu kurumların tamamen kadınlara ait bir müesseselerdir. Burada rahat bir ortamda özgürce düşüncelerini paylaşabildiği hassasiyetlerini paylaşabildiği yanlış bildiklerini öğrenebildiği ve mümkünse o ilçenin şartları içerisinde de üreten Türkiye'ye milli ve yerli değerlerle katkı sunmasında arzu ettiğimiz müessesler."

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Şerife Münire Burcu da "Gördük ki Kadın Kültür Evleri, kadınların sosyal ve kültürel aktivitelerde bulunabileceği spor yapacağı, kitap okuyacağı, seminer ve kurslarla kendilerini geliştirebileceği bir mekan." diye konuştu.

Çobanlar Belediye Başkanı Ali Altuntaş, Kadın Kültür Evi'nin Çobanlar'da hizmete girdiğini kaydetti.

Vali Gökmen Çiçek'e ve destek olan tüm yetkililere teşekkür eden Altuntaş, şunları söyledi:

"Kadın Kültür Evi'nde ilçe kadınlarımız her anlamda bilgilendirmeleri sağlanacak. Kadınlarımız sağlık, spor, kurs gibi birçok alanda burada eğitmelerimiz eşliğinde bilgi alacaklar. Ben emek veren destek olan herkese teşekkür ediyorum."

Daha sonra kadınlar, Kadın Kültür Evi'ni gezerek bilgi aldı.

Kaynak: AA