Doğa Harikası Hamam Keşfedilmeyi Bekliyor
Eskişehir’in Beylikova ilçesine bağlı Yalınlı Mahallesinde yıllardır şifalı olduğu gerekçesiyle girilen doğa harikası termal su keşfedilmeyi bekliyor.

Konuyla ilgili bilgiler veren Yalınlı Mahalle Muhtarı Bilal Şık, belirtilen doğal kaynağın halk arasından tarihi bir hamam olarak nitelendirildiğini söyledi.
Çıkan suyun çok eski olduğuna değinen Bilal Şık “Bundan 15 yıl önce masraf ederek havuz şeklinde bir bakım yaptık. Yazın çok gelenler var. Bakıma ihtiyacı var. Kendi haline bırakılmış. Gelenler direkt giriyorlar. Ücret yok. Romatizmaya, yaraya karşı iyi geldiğine ben şahit oldum. Yaşlılar, şifa buluyorlarmış” dedi.
“Çözüm kaymakam ve belediyeye bağlı”
Alanın gelişmesinin kaymakamlık, belediyelerin el atması ile olacağını ifade eden Şık, konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Bütçe kalmadığı için biz bir şey yapamayız. Bu suyun kaynağı doğal. Dağdan geliyor. İçerisinde mağarası var. Alttan kaynıyor. Çok da sıcak değil, aynı derecede ılık akıyor. Yaz, kış değişmiyor. Buraya her şey yapılır. Çevresi düzenlenebilir. Otel yapılabilir. Burası şimdi bakımsız. Bir koruma ve bekçi görevlendirilse böyle olmaz. Çevreyi kirletip, zarar veriyorlar. Burada her çeşit ağaç bitki var. Burası keşfedilmeyi bekliyor.”
