Ezine'deki Geleneksel Sonbahar Panayırı Başladı

Ezine'de geleneksel olarak her yıl düzenlenen sonbahar panayırı başladı.



Belediye Başkanı Güray Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sonbahar panayırının ilçede uzun yıllardır geleneksel olarak yapıldığını söyledi.

Panayıra ilçe merkezi, köylerden ve çevre ilçe ve köylerden de çok sayıda vatandaşın geldiğini belirten Yüksel, panayırın bu yılda çok yoğun ilgi gördüğünü ifade ederek, "Ülkemizin birçok yerinden ve ilçe merkezimizden esnafımızın ürünlerini pazarladığı panayırımızı, çevre il ve ilçeler ile ilçemiz merkezi ile köylerimizden vatandaşlarımızın yoğun ilgi ve katılımı ile bu yıl da gerçekleştiriyoruz. Kültürümüze sahip çıkıyor ve devam ettiriyoruz. Bu yılki panayırımız yoğun ilgi görüyor. Panayırımız geleneksel hale gelmiş sosyal bir etkinliğimizdir. Kültürel değerlerimizden olan panayırın ilçemize katkıları olduğuna inanıyorum. Vatandaşlarımız panayırımızda çeşitli ihtiyaçlarını karşılayabilmekte, eğlence alanındaki aktivitelerden de faydalanmakta." diye konuştu.

Güray Yüksel, bölgenin farklı etkinliklere ihtiyacının olduğuna işaret ederek, "Panayırımıza geçmiş yıllardan bu yana il sınırlarımız dışından da birçok vatandaşımız geliyor. Geleneksel olan panayır kültürümüzü uzun yıllar daha devam ettirmek istiyoruz. Ekiplerimiz herhangi bir olumsuz yaşanmaması için panayır alanında sürekli görev alıyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA