TEGV'li Minikler, Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesini Ziyaret Etti

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) İçel Şubesi bünyesinde yaz okuluna giden minik öğrenciler, İçel Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi’ni ziyaret ederek bilgi aldı.

TEGV'li Minikler, Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesini Ziyaret Etti
TEGV’in yaz okulu öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı İçel Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi’ni ve gezici kütüphaneyi ziyaret ettiler. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fatma Yanık’ın da yer aldığı ziyarette, minik öğrencilere ilk olarak genel kütüphane kuralları hakkında bilgilendirici bir sinevizyon gösterisi sunuldu. Ardından öğrencilere, İçel Büyükşehir Belediyesi tiyatro sanatçılarından Mahir Okdemir tarafından kütüphanede bulunan kitap türleri, görme engellilerin yararlanacağı bölüm, kütüphanede uyulması gereken kurallar, kütüphanenin hayatımızdaki yeri ve önemi konusunda bilgi verildi.

Okdemir, “İçel genelinde 544 adet kütüphane bulunmaktadır. Bu kütüphaneler içerisinde İçel Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi, en büyük ilk 24 kütüphane içerisinde yer almaktadır” dedi.

Türkiye’de ve dünyada kütüphaneciliğin tarihi hakkında da bilgiler veren Okdemir, “Ayrıca bir de gezici kütüphanemiz bulunmaktadır. Gezici Kütüphane sayesinde genelde kırsalda yaşayan ve bulunduğu yerde kütüphane olmayan öğrenciler, bu hizmetten yararlanmış oluyor” diye konuştu.

Bilgilendirmenin ardından, öğrencilerin kütüphane ile ilgili sorularına yanıt verildi.

Son olarak ikramda bulunulan miniklere, İçel Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan hediye paketleri verildi.

Kaynak: İHA