Çocuklar Yaz Döneminde Afyonkarahisar'ın Güzelliklerini Keşfedecek
Afyonkarahisar Valiliği ve Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü’nün katkıları ile Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından hayata geçirilen ‘Minik eller doğal ve kültürel mirasın keşfinde” projesiyle çocuklar doğayı ve tarihi yerinde öğrenecek.

Etkinlik boyunca geziler olacak
Proje kapsamında doğaya ve kültürel miraslara ilgili çocuklarımızı üç gün boyunca eğitime ve gezilere çıkaracaklarını ifade eden Erişmiş; “Eber Gölü, 26 Ağustos Tabiat Parkı, Frig Vadisi, Kocatepe ve kent merkezindeki tarihi yerleri gezdireceğiz. Buralarda her bölgenin uzmanı tarafından çocuklara bilgiler verilecek. Mesela eber gölüne gittiğimizde oradaki hayvan varlığı ve endemik türlerle ilgili ben bilgi vereceğim. Frig Vadisi’ne gittiğimizde oranın toprak ve dokusu ile ilgili coğrafya bölümünden hocalarımız bilgi verecek. Kent merkezinde tarihi yerleri gezerken tarihsel süreci tarih bölümünden arkadaşlarımız anlatacak” dedi.
Katılım ücretsiz olacak
Projeye katılım ile ilgili de bilgiler veren Erişmiş, “Ücretsiz olacak bu projeye çocukların katılmasını bekliyoruz. Güzel bir yaz tatili etkinliği olacak. Katılmak isteyen çocuklar için Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin internet sitesinden başvuru formu doldurulacak ve DOKOBİM’e ulaştırılacak. Projeye katılan çocuklara keşif defteri verilecek. Çocuklar bu defterlere gezdikleri noktalar ile ilgili bilgiler yazacak, resimler yapacak” diye konuştu.
