Kula'da Bayram Tatili Boyunca Tedbirler Artırıldı
Manisa’nın Kula ilçesinde yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı’nda tedbirler artırıldı. Kula Kaymakamı Kemal Duru başkanlığında yapılan asayiş toplantısında, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin bir gün öncesi ve sonrası olmak üzere toplamda 11 gün için tedbirlerin artırılacağı belirtildi.

Bayramın bir gün öncesi ve bir gün sonrası dahil olmak üzere yaklaşık 11 günlük bayram tedbiri aldıklarını belirten Kula İlçe Emniyet Müdür vekili Komiser Yardımcısı Mustafa Yıldırım, Ramazan Bayramı öncesi ve bayram süresince vatandaşların huzur ve güvenliği için gerekli tedbirleri aldığı bildirildi.
Kula İlçe Emniyet Müdür vekili Komiser Yardımcısı Mustafa Yıldırım yaptığı açıklamada, "Ramazan Bayramı nedeniyle trafik yoğunluğunun yaşanması beklenilen, otogar, çarşı merkezi ve D300 karayolu civarında trafiğin rahat ve sorunsuz olarak akışını sağlamak amacıyla, görevli ekip ve personel sayısı arttırılmış, şehir içi ve şehirlerarası sorumlu olduğumuz güzergahlarda trafik kazalarının önlenebilmesi için denetimler arttırılarak, şartları ve belgeleri uygun olmayan araçların şehirlerarası yollara çıkmalarına izin verilmeyecektir. Bölge Trafik İstasyon Amirliğimiz ile yaptığımız görüşmelerde ilçemizin İzmir-Ankara D300 karayolu üzerinde bulunmasından dolayı en sık rastladığımız trafik kazalarında acı tabloların oluşmaması amacıyla çeşitli önlemler aldık. Bayram süresince şehirlerarası yolculuklarda toplu taşıma araçlarının kullanılmasını tavsiye ederiz. Ayrıca, trafiğe çıkması uygun olmayan araç sürücülerinin de bayram yoğunluğunda trafiğe çıkarak hem kendi hayatlarını, hem de diğer vatandaşların hayatlarını tehlikeye atmaması gerektiği konusunda dikkatli olmaları gerekmektedir.” dedi.
“İlçe Jandarma Komutanlığı da bayram boyunca görevde”
Kula İlçe Jandarma Komutanlığı’nda da, Ramazan Bayramı nedeniyle gerekli tedbirleri alırken, vatandaşları da yankesicilik olaylarına karşı alışverişe çıkarken yanlarında yüklü miktarda para bulundurmamaları konusunda uyardı.
Bayram öncesi ve süresince özellikle halkın yoğun olduğu alışveriş yerleri, pazar yerleri, mezarlıklar, otobüs terminali, ana arterler, caddeler ve yollarda polislerin ve İlçe Jandarma ekiplerinin 7/24 görev başında olacağı kaydedilen açıklamada, özellikle Kula sınırları içerisinde yer alan Selendi kavşağı ile Kemaliye kavşağı arasında yoğun trafikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı belirli noktalarda denetimler yapılacağı belirtildi. Büyük bir dikkat dağınıklığına sebep olan araç başında cep telefonu ile görüşmeler konusunda da uyarıların yapıldığı açıklamada, tedbirler kapsamında cezai işlem uygulanacağı kaydedildi.
