Aybastı İçin Kriz Masası Kuruldu
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelanın hemen ardından kriz masası kurduklarını açıkladı.

Büyükşehir tüm imkanlarıyla bölgede
Güler, heyelanın olduğu günün sabah erken saatlerinde Büyükşehir Belediyesi’nin tüm imkanlarının olay yerine yönlendirildiğini de kaydetti.
Güler, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:
“İlk etapta isale hattı ile içme suyu tahliye hattı deplase edilerek yenilendi. Şikâyet konusu olan arıtma tesisinin güney cephesinde yeni bir tahliye hattı çalışmasına başlanarak 10 gün içinde bitirilecek. Halen heyelan mahalline 5 adet 10 tonluk tanker sevk edildi. Bu tankerler uygun görülen yerlere sabitlenerek mahalle çeşmesi gibi hizmet verecek. Vatandaşlarımızın iftar ve sahur yemek ihtiyaçlarının yanı sıra mahallemize Ramazan paketleri dağıtıldı. Afete maruz kalan vatandaşlarımızın taşınma, nakil işlemini gerçekleştirdik. Bu arada bölge izole edilecek. Bölgeyi tetikleyen yeraltı ve yüzey suları 1-2 gün içinde kontrollü bir şekilde heyelan bölgesinden uzaklaştırılarak derelere deşarj edilecek. Bunların yanı sıra bölgenin ivedilikle afet risk haritası çıkarılacak. Hiçbir eksiklik göstermeden tüm imkanlarımızla bölgedeyiz. Mağdur olan vatandaşlarımızın üzüntüsü bizim üzüntümüzdür. Devletimiz güçlüdür. Hiçbir endişeme imkân vermeden çalışmalarımızı sıkı bir şekilde sürdüreceğiz. Halkımıza hiçbir sıkıntı hissettirmeyeceğiz” diye konuştu.
