2 Polisin Şehit Olduğu Olaya İlişkin 14 Gözaltı
Yaklaşık 4 yıl önce Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde, terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen ve 2 polisin şehit olduğu saldırıya ilişkin 3 ilde başlatılan eş zamanlı operasyonlarda 14 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Operasyonlarda, hakkında yakalama kararı çıkarılan 17 şüpheliden, saldırının planlayıcısı olan D.F. ve İ.F, saldırıyı gerçekleştiren ve halen kırsalda olan terör örgütü PKK üyesi Ali Güzel adlı terörist ile irtibatlı olan, olay günü söz konusu teröriste silah temin eden ve aynı zamanda olay yerinde gözcülük yapan M.E., A.T., H.T., R.K., Ö.L., M.G., G.K., B.N., H.B., M.B. ve A.E. ile saldırıdan sonra terörist Güzel’i il merkezinden kaçıran M.C.B. yakalandı.
Operasyonda yapılan aramalarda 500 gram jel halinde patlayıcı, ruhsatsız tabanca, boş şarjör, 2 ruhsatsız av tüfeği, 17 av tüfeği fişeği ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. 3 zanlının ise yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.
