Polonya'da Bir Haftadır Binlerce Okulda Ders Yapılmıyor
Polonya’da maaş artışı konusunda hükümetle anlaşmaya varamamaları üzerine geçtiğimiz Pazartesi günü greve çıkan öğretmenlerin eylemi sürüyor. Ülke çapında binlerce okulda Pazartesi gününden bu yana ders yapılmazken sendikacılar ise talepleri karşılanıncaya kadar greve devam edeceklerini açıkladı.

Hükümetin teklifini yetersiz bulan Polonya Öğretmenler Sendikası (ZNP) ile Sendika Forumu (FZZ), üyeleri arasında yaptıkları referandum sonrası greve çıkarken, kimi çevrelerce hükümet yanlısı olduğu ileri sürülen Solidarnosc Sendikası ise Hukuk ve Adalet Partisi (Prawo i Sprawiedliwosc) hükümetinin sunduğu öneriyi kabul eden tek öğretmen sendikası oldu.
Öğretmenlerin grevi yüz binlerce çalışanı da olumsuz etkiledi. Yüz binlerce veli, grev dolayısıyla binlerce okulda bir haftadır ders yapılmamasından dolayı çocuklarını bırakacak yerleri olmadığı için iş yerlerinden izin almak zorunda kaldı. Öğretmen sendikaları talepleri karşılanıncaya kadar greve devam edeceklerini belirtirken, Başbakan Mateusz Morawiecki ise sendikalara yuvarlak masa toplantısı önerdi.
