Regaib Kandili'ne Doğru

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen mesaj yayımladı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Regaib Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sekmen, mesajında, İslam aleminin mukaddes kabul ettiği zaman dilimlerinden olan üç aylar ve bu ayları bereketiyle kuşatan mübarek gecelerin Müslümanlar için aynı zamanda birer kurtuluş vesilesi olduğunu belirtti.

Recep, Şaban ve Ramazan aylarının müjdecisi olan Regaib Kandili'nin kalp kapılarını açan anahtar olmasının yanında inananlar için rahmet ve mağfiret ışığı olduğunu aktaran Sekmen, "Bu öyle bir gece ki, sevgili Peygamberimizin mübarek dilinden dökülen dua, Recep, Şaban ve Ramazan ayının mübarek kapısı olmuştur. Dolayısıyla ne mutlu bu kapıdan girebilene." ifadelerini kullandı.

Sekmen, mübarek gün ve gecelerin ibadetin özü olan dua, tövbe ve istiğfar nimetlerinden istifade edebilmek için büyük fırsat olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: AA