Şehzade Selim'in Puşidesi 3 Ayda 500 Bin İlmek Atılarak Tamamlandı
Osmanlı Devleti’nin 14. padişahı ve 93. İslam Halifesi olan Sultan Ahmet’in küçük yaşta vefat eden oğlu Şehzade Selim’in sandukasının puşidesi yaklaşık 500 bin ilmek atılarak 3 ayda işlendi.

"Puşideye yaklaşık 500 bin ilmek atıldı"
Puşide hakkında bilgi veren Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Burhan Özgür, projenin Cumhurbaşkanlığı himayesinde başlatıldığını ve İstanbul Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü koordinesinde yürütüldüğünü söyledi.
Sultan Ahmet oğlu Şehzade Selim’in puşidesinin yaklaşık 3 ay önce başladığını hatırlatan Özgür, “Puşidemiz aslına uygun olarak elde Maraş usulüyle daha öncekinin aynısı olacak şekilde yenilendi. Bu puşideye yaklaşık 500 bin ilmek atıldı. Puşidemiz 5 kişilik bir ekip ve öğretmen tarafından tamamlandı” dedi.
Özgür, bir sonraki puşidenin ise yine Sultan Ahmet oğlu Şehzade Orhan’ın sandukasının puşidesi olacağını sözlerine ekledi.
