Habeş Kanyonu Turizme Kazandırılacak
Doğa tutkunları tarafından keşfedilmesi beklenen Habeş Kanyonu’nu turizme kazandırılıyor. Kanyonu ilk kez gezen Gaziantep Valisi Davut Gül önderliğinde kent protokolü, gördükleri manzaradan etkilendiklerini belirtti.

Doğa tutkunları tarafından keşfedilmesi beklenen Habeş Kanyou’nu gezen protokol yaklaşık 15 kilometre yürüyerek, kanyonun güzelliklerini yakından gördü.
Tarihi boyunca değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış Gaziantep’in Araban ilçesi sınırlarında bulunan kanyonun kendisini çok etkilediğini belirten Vali Gül, "Yaklaşık 15 kilometrelik yürüyüş ile olağan üstü güzellikte bir kanyonu görme fırsatı yakaladık. Bu kanyonu Gazianteplilere Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz. Bizleri heyecanlandıran bir kanyon. Bu kanyonun sonuna kadar gidip, tüm güzelliklerini görmeyi hedefliyorum" diye konuştu.
Kanyon turizminin dünyada yükselen bir değer olduğuna dikkat çeken Gaziantep büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, "Kanyonlar şuanda Anadolu’nun en yüksek hazineleridir. Habeş Kanyonundayız, hakikaten burası çok etkileyici bir kanyon. Kanyon turizminin dünyada yükselen bir değerdir. Bu parkuru hızlı bir şekilde kanyon turizmi için gerekli alt yapıyı hazırlayacağız. Kanyon görmek isteyenleri uluslararası kanyoncuları dağcıları buraya davet edeceğiz. Türkiye’nin en önemli parkurlarından biri ve dünyanın en önemli parkurlarından biri olacak bu güzel hazineyi bütün dünyaya tanıtmak için buradayız’’ diye konuştu.
