Türk Halk Müziği Sanatçısı Esat Kabaklı, Darende'de

Türk Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı, Malatya'nın Darende ilçesini ziyaret etti.

Kabaklı, Somuncu Baba Külliyesi içerisinde kabirleri bulunan Şeyh Hamid-i Veli (Somuncu Baba) ve Hulusi Efendi'nin türbelerini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Kabaklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Külliyeye ilk defa ziyarette bulunduğunu anlatan Kabaklı, şöyle devam etti:

"Somuncu Baba ve Hulusi Efendi'nin kabirlerini ziyaret edince duygularıma hakim olamadım. Bu hal bir başka yerde daha olmuştu bunu şimdi ne anlatabilirim ne de tarif edebilirim. Burası insanı derinden etkileyen özel bir yer. Hayatımıza yön veren bu gönül sultanları, Anadolu'nun bozulmaması ve geleceğimizin çok daha güçlü şekillenmesinde bizlere rehberlik ederek kaynak oluyorlar. Kısa bir ziyaret olsa da kendimizi burada tedavi görmüş gibi hissetmek çok güzel."

Kabaklı, insana verilen değeri burada en güzel şekilde hissettiğine değinerek, şunları kaydetti:

"Ben daha önce böyle bir mimari anlayış hiç görmedim. İstanbul'a gidin camileri, külliyeleri gezin beni anlayacaksınız. Böyle insanı hayattan çekip alan dış dünya ile iletişimini kesen bir yer yok. Maneviyat, sanat, estetik, terapi, ustalık, temizlik hepsini burada görmeniz mümkün. Manevi bir makam ancak bu kadar güzel korunup, insanlığa örnek bir eser haline getirilir. Külliyedeki insanlara verilen değere, toplumumuzun ve ülkemizin çok ihtiyacı var. Burayı herkes mutlaka bir kere dahi olsa ziyaret ederek o manevi havayı teneffüs etmeli. Emeği geçenlerden ve bu kadar güzel gören, yapan gözlerden, kişilerden Allah razı olsun."

Kabaklı ve beraberindeki heyet, Tohma Kanyonu ve Hamidiye Çarşısını gezdikten sonra ilçeden ayrıldı.

Kaynak: AA