Başkan Adayı Soyer Açıklaması 'Kocaoğlu İle Görüşme Pozitif Geçti'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, seçim çalışmaları kapsamında İYİ Parti’yi ziyaret edeceğini, Kocaoğlu ile görüşmenin ise pozitif geçtiğini söyledi.

"İzmir’de iyi bir Tunç Soyer dönemi olacak"
Kocaoğlu ile keyifli bir görüşme gerçekleştirdiğini kaydeden Soyer, şöyle konuştu:
"Gerçekten Aziz Başkan son derece pozitif. Bütün kalbiyle inanıyor. ‘Bu parti bana 15 yıl bu görevi verdi, partinin kurumsal kimliğine son derece sadık bir insanım ve bu ne gerektiriyorsa onu yaparım’ noktasında. Bu da bize çok cesaret veren bir nokta. Aziz Başkanın sahip olduğu bilgi, tecrübe ve birikim İzmir’de kimsede yok. O çok kıymetli bir şey. Biriktirdiği ne varsa bizim için kullanacak. Bize el verecek. O nedenle çok mutluyum. İzmir’de iyi bir Tunç Soyer dönemi olacak. Temiz, iyi ve yeni siyasete dair özlem var. Bunu hissediyorum. İsim biraz daha benim önüme geçmiş durumda. Bunun gereklerini yapacağım. Çok önceliğimiz var.”
Yerel siyasetin apayrı bir şey olduğunu vurgulayan Soyer, “Biz genelde yürütülen siyaset ile uzaktan yakından ilişkili olmayacağız. Yerel yönetim bambaşka dinamiklerle yürüyen bir siyaset anlayışı. Herkesi kucaklamayı gerektiren bir şey. O nedenle merkezde yürütülen çatışmalar, kavgalar, itişler, kakışlar bizim umurumuzda değil. Herkesi kucaklayacak bir çalışma yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.
“Siyasi tercihimiz olamaz”
Körfez Geçişi projesine ilişkin konuşan Soyer, “Buna karşı çıkmak veya taraftar olmak bir siyasi tercih gibi görünüyor. Bizim böyle bir siyasi tercihimiz olamaz. Biz gerçekten İzmir’e fayda ediyor mu etmiyor mu teknik anlamda sonuçları ne diye bakarak karar vereceğiz” diye konuştu.
