6 Yıl Önce Bombardımandan Kaçan Suriyeli Aile 2 Çocuğunu Yangında Kaybetti
Kocaeli’nin Körfez ilçesinde dün gece saatlerinde meydana gelen yangında 2 çocuğunu kaybeden gözü yaşlı Suriyeli baba 6 yıl yıl önce Halep’teki bombardımandan kaçarak Kocaeli’ne geldiklerini söyledi.

Dün gece 23.30 sıralarında meydana gelen olayda Baba Said ve eşi, babasına ziyarete gittikleri sırada evde yangın çıktı. 3 ila 16 yaşlarında değişen 5 çocuğun evde uyudukları sırada çıkan yangında ise 16 yaşındaki Kader, kardeşleri İbrahim ve Muhammet’i alarak merdivenlere çıkarak kurtulmalarını sağladı. Alevlerin hızla büyümesi sonrasında ise yatakta uyuyan 6 yaşındaki İntizar ve 3 yaşındaki Esad ise alevlerin arasında kaldı. Alevleri görerek yardıma gelen komşuları tarafından evden çıkarılan 3 kardeş ambulansla hastaneye kaldırılırken, yangın sonrasında ise Esad ve İntizar’ın cansız bedenlerine ulaşıldı.
Yangın sonrası sabah saatlerinde eve gelen Said ve Zehra Elido çifti, yanan evin önünde feryad ederek ağladılar. Yakınlarının sakinleştirmeye çalıştığı çift, uzun süre evin önünden ayrılmadı. Halep’te rejimin bombardımanı başlaması sırasında Türkiye’ye sığındıklarını söyleyen Said Elido, inşaatlarda çalışarak ailesine baktığını ifade etti.
Said, sabah okula gitmek için erken yatan çocuklarının uyudukları sırada yangın çıktığını ve o sırada ziyarette olduklarını anlattı.
Öte yandan vücutlarında yanıklar oluşan 3 kardeşin tedavileri sürerken, yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.
