Ayvalık'ta Fiyat Tarifesi Olmayan İşletmelere Ceza

Balıkesir'in Ayvalık ilçesiyle Cunda Adası'nda fiyat tarifesi olmayan işletmelere para cezası verildi.

Balıkesir Ticaret İl Müdürlüğü, Ayvalık Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ayvalık Ticaret Odası Başkanlığı ve Ayvalık Esnaf Odası Başkanlığı tarafından oluşturulan ekip, ilçe merkezi ve Cunda Adası'nda bulunan işletmelerde incelemelerde bulundu.

Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan’ın talimatıyla yapılan denetimlerde fiyat tarifesi olmayan 4 işletmeye bin 644 lira ceza kesildi.

Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından özellikle restoran ve lokanta gibi iş yerlerinde de hijyen denetimlerinin aralıksız süreceğini vurguladı.

Halktan gelen yoğun şikayetler nedeniyle Ayvalık’ın Cunda Adası başta olmak üzere Sarımsaklı, Altınova ve ilçe merkezinde işletmelerin fiyat tarifelerini vatandaşların net olarak görebilecekleri yerlere asması gerektiğini ifade eden Görgülüaslan, şunları söyledi:

"Bu konuda hiçbir şekilde taviz verilmeyecektir. Her işletmenin her şeyden önce Ayvalık turizminin gelişmesi ve müşteri memnuniyeti açısından bu kurala uyması halinde, ilçemizi ziyaret eden tüm misafirlerimiz Ayvalık’ımızdan memnun ayrılacaktır. Bu konuda tüm işletmelerimizin duyarlı olacağına inanıyorum."

Kaynak: AA