'Hozat Belediyesi Kendi Enerjisini Üretiyor' Projesi

Tunceli'nin Hozat Belediyesi tarafından hazırlanarak Fırat Kalkınma Ajansına (FKA) sunulan ve kabul edilen "Hozat Belediyesi Kendi Enerjisini Üretiyor" projesi kapsamında kurulan panellerle güneşten enerji üretilecek.

Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fırat Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen proje ile belediye binası, sokak ve cadde aydınlatmaları ile ilçeye su sağlayan depolarının enerjisini güneşten karşılayacaklarını söyledi.

Proje ihalesinin yapıldığını ve çalışmaların başladığını belirten Başkan Polat, "Proje kapsamında ilk etapta Yenimahalledeki su depolarının güneş enerjisi panelleri kurulumuna başladı. Çalışamalar planlandığı gibi devam ediyor." diye konuştu.

Projenin belediye ve ilçe için önemli olduğunu vurgulayan Polat, şunları kaydetti:

"Projemiz tamamlandığında belediyemize büyük yük olan elektrik faturalarından önemli ölçüde kurtulacağız. Güneş enerjisi projemiz ile belediyemiz yaklaşık elektrik giderlerinde yüzde 80 kar elde edecek. Bu bizim gibi gelir kaynakları az olan belediyeler için çok önemli bir tasarruftur. Buradan elde edeceğimiz birikimleri yine belediyemizin geleceğe hazırlanması için harcayacağız. Vatandaşlarımıza daha çok hizmet edeceğiz. Projemiz ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun."

Kaynak: AA