Restorasyon Çalışması Tamamlanan Tarihi İlyas Çelebi Camii İbadete Açıldı

Restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi İlyas Çelebi Camii, cuma namazı ile birlikte yeniden ibadete açıldı. Açılışta konuşan İstanbul Vakıflar 1’inci Bölge Müdürü Mürsel Sarı, "İçeride çelikle takviyeler yapıldı. Yine caminin kıble tarafında bulunan hazinesi elden geçirildi ve bitmiş oldu. Toplam 1 milyon 682 bin lira bir harcama ile tamamlandı" dedi.

Restorasyon Çalışması Tamamlanan Tarihi İlyas Çelebi Camii İbadete Açıldı
17’nci yüzyıla ait olduğu düşünülen Beyoğlu’ndaki tarihi İlyas Çelebi Camii’nin restorasyon çalışmaları geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Çalışmaları biten cami bugün cuma namazı ile birlikte yeniden ibadete açıldı. Restorasyon çalışmalarına yaklaşık 1 milyon 682 bin lira harcanan caminin açılışına, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü, Beyoğlu İlçe Müftüsü Aydın Yığman, İstanbul Vakıflar 1’inci Bölge Müdürü Mürsel Sarı ve çok sayıda vatandaş katıldı.



"1 milyon 682 bin lira bir harcama ile tamamlandı"

Açılışta konuşan İstanbul Vakıflar 1’inci Bölge Müdürü Mürsel Sarı, "İlyas Çelebi Camii 17’inci yüzyılda tekke olarak inşa edilmiş bir eser. Daha sonra minare ve son cemali eklenerek camiye çevrilmiştir. 19’uncu yüzyıla geldiğimizde ise caminin batı tarafına müştemilatı eklenerek buradaki yapılaşma tamamlanmıştır. Yine içeride çelikle takviyeler yapıldı. Yine caminin kıble tarafında bulunan hazinesi elden geçirildi ve bitmiş oldu. Toplam 1 milyon 682 bin lira bir harcama ile tamamlandı" dedi.

Kaynak: İHA