Zonguldak'taki FETÖ/PDY Davaları

Haklarında ayrı davalar açılan tutuksuz 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin ayrı davalarda tutuksuz 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan tutuksuz sanıklar, M.A, S.Ş, İ.G. ve K.A. ile avukatları katıldı.

Savunma yapan sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlerini istedi. Avukatlar da müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak, beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 6 Aralık'a erteledi.

Aynı mahkemedeki diğer duruşmada ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamalarıyla yargılanan tutuksuz sanık S.A. ile avukatı hazır bulundu.

Sanığın savunmasının ardından mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve tanıkların dinlenilmesi için duruşmayı 2 Ekim'e erteledi.

Mahkemedeki üçüncü duruşmada, aynı suçlama ile yargılanan tutuksuz sanık E.M. ile avukatı hazır bulundu.

Sanık E.M, savunmasında, öğretmen olduğunu belirterek, "Ankara İlahiyat Fakültesi'ni 1997'de kazandım. O dönem okuluma yakın olduğu ve Arapça dersleri verildiği için örgüte ait yurtta mezun olana kadar kaldım. Biz o dönemde sohbet toplantılarına katılıyorduk. Mezun olduktan sonra 2010 yılında Ereğli'ye öğretmen olarak atandığım dönemde üniversiteden bir arkadaşımı gördüm ve onun ısrarı üzerine sohbet toplantılarına katılmaya başladım. 2013 yılından itibaren örgütün hükümeti yıkmaya çalıştığını anlayarak irtibatımı kopardım. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve tanıkların dinlenilmesi için duruşmayı 11 Eylül'e erteledi.

Aynı mahkemedeki son duruşmada, tutuksuz sanıklar A. Ç. ve E.T. ile avukatları hazır bulundu.

E.T, emniyetteki ifadelerini tekrar ettiğini belirterek, "Örgütün 2013'ten önce sohbet toplantılarına katılıyordum. Ancak daha sonra örgütün hükümeti devirmeye çalıştığını anlayınca gitmedim. Benden himmet veya kurban ve burs parası istenmedi. Beraatimi talep ediyorum." ifadesini kullandı.

A.Ç. de emniyetteki ifadelerini tekrar ettiğini söyleyerek, beraatini istedi. Sanık avukatları da müvekkillerinin beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 2 Aralık'a erteledi.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamelerde, sanıkların, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 7 yıl altışar aydan 15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Kaynak: AA