Kaymakam Uzan 'Kariyer Günleri' Kapsamında Öğrencilerle Buluştu

Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkanı Hacı Arslan Uzan, "Kariyer Günleri" kapsamında öğrencilerle buluştu.

İlçe Kütüphanesi 15 Temmuz Şehitleri Toplantı Salonu'nda yapılan programda, davetliler öğrencilere meslek deneyimlerini anlattı.

"Meslek özgürlüğü anlamında kendinizi geliştirip hedefleriniz doğrultusunda azim ve kararlılıkla yürüyün." diyen Uzan, her zaman meslek seçimi anlamında farklı seçeneklerin değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Uzan, "Zor bir süreçte olduğunuzun farkındayız. Bizler de zamanında sizlerin oturduğunuz yerlerdeydik. Bu anlamda ciddiyet ve fedakarlık gösterdiğiniz sürece aşamayacağınız hiçbir engel yoktur." dedi.

Emniyet Müdür Vekili Mustafa Daştan ise öğrencilere polislik mesleği hakkında bilgi verdi.

Daştan, "Hangi meslek olursa olsun severek başladığınız zaman onun her türlü zorluklarıyla baş edersiniz. Bugün bizler 24 saat görev başındayız. Yardıma ihtiyacı vatandaşımız neredeyse bizler de oradayız. Bizim burada sizlere en büyük tavsiyemiz hedefinizde belirlediğiniz mesleği severek yapmanız." diye konuştu.

Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Velat Öncel de hukukun kapsayıcı bir alan olduğunu belirterek, "Hedefiniz neyse onun için çaba gösterin. Yarın kendinizi gerçekleştirdiğiniz bir meslekte, büyüdüğünüz yerlere hizmet vermelisiniz. Buraların sizin gibi gençlere ihtiyacı var." diye konuştu.

Diş hekimi, doktor, ebe ve eczacılar da meslekleri hakkında gençlerin merak ettiği soruları cevapladı.

Kaynak: AA