Hizan'da Filografi Kursuna Yoğun İlgi

Hizan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan filografi kursuna kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

Ev hanımı ve genç kızların rağbet gösterdiği kursla ilgili açıklamada bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Özdemir, filografi sanatının ilçede yeniden hayat bulmaya başladığını belirtti.

Kurs sayesinde kadınların ekonomik açıdan belli bir düzeye ulaşması ve sosyal yaşamda da aktif yer alabilmelerini amaçladıklarını kaydeden Özdemir, şöyle konuştu:

"Kursiyerlerimiz ev ortamından çıkarak burada yeni arkadaşlıklar ediniyor. Bunun dışında çok farklı alanlarda kurslarımız devam ediyor. Hedefimiz, ilçemizdeki gençlerimizin sosyal ve eğitim alanındaki çalışmalarına katkı sağlamak ve ekonomik olarak destek vermektir.''

Filografi kurs öğreticisi Mizgin Güzel ise "Öğrencilerimiz yoğunlukla kadınlardan oluşuyor. Boş zamanlarını değerlendirme amaçlı geliyorlar. Filografi, çivilerin çakılma aşamasından örgüye kadar geçen bir sürede, insana en çok sabrı öğretiyor. Filografiyi çok farklı alanlardaki temalarla çalışabilmek mümkün. Hat sanatını filografiye uyarlayabiliyoruz. Doğal figürler ve siluet çalışmaları da yapabiliyoruz.'' diye konuştu.

Kaynak: AA