'Ekonomi Paketi Ekonomiye Ciddi Katkı Sağlayacak'

MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Coşkun: '(Ekonomi paketi) Vergi ve prim cezalarına yönelik yapılacak yapılandırma, iç talebin arttırılmasına sağlayacağı destekle ekonomiye ciddi katkı verecektir'.

MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan "Ekonomi paketi"ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramları öncesi ikramiye ödenmesi, imar barışı, yaşlılık aylığının 500 liraya çıkarılması, genç girişimcilere BAĞ-KUR desteği gibi konularda düzenlemeler içeren kanun tasarısının, görünüşte basit gibi duran ancak milyonlarca insanı doğrudan etkileyen birçok soruna temas ettiğini vurguladı.

Vergi ve prim cezalarına yönelik yapılandırmanın iç talebin artırılmasına sağlayacağı destekle ekonomiye ciddi katkı sağlayacağını belirten Coşkun, "Böylece bu değişiklik, maliyeyle mükellef arasında bir vergi barışı olarak da nitelendirebileceğimiz önemli bir adım olacaktır. İş yeri açmak isteyen gençlere yönelik sunulan ilave prim desteği de genç girişimlerin önünü açmakla kalmayacak, aynı zamanda yatırım artışına sağlayacağı katkıyla ekonomik büyümeyi destekleyecektir." ifadelerini kullandı.

Coşkun, 65 yaş ve üzerine verilen aylıkların 266 liradan 500 liraya çıkarılmasının da bu yaş grubunun refahı açısından çok önemli olduğunu ve bu düzenlemenin gelir dağılımın tabana yayılmasına katkı sağlayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde bin lira ikramiye verilecek olması da hem iç talebin canlandırılmasına yönelik oldukça önemli bir adım olacak, hem de dini bayramlar öncesi emekli vatandaşlar adına önemli bir motivasyon olacaktır. Son olarak henüz çalışmaları süren imar barışı düzenlemeleri de milyonlarca vatandaşımızı doğrudan etkileyen ve devlet açısından da uzun yıllardır önemli bir sorun olarak bekleyen birçok meseleye çözüm olacaktır."
Kaynak: AA