Antandros'un Küçük Arkeologları İş Başında
Balıkesir’in Edremit ilçesinde Tarihi Antandros Şehrini Kurtarma, Koruma ve Yaşatma Derneği’nin ve Antandros Kazı ekibinin ortak çalışması olarak ortaya çıkan “Antandros’un Küçük Arkeologları” projesi, Antandros Derneği’ne tahsis edilmiş olan Altınoluk Abdullah Efendi Konağı’nın bahçesinde yapıldı.

Oluşturulan yapay kazı alanına “Eser Değerlendirme El Kitabı”nda yer alan buluntuların taklitleri gömüldü. Kazı çalışmalarının da hangi malzemelerle ve nasıl yapıldığını kapsayan sunumların ardından çocuklar, önceden oluşturulan kazı alanına alındı. Kazı yapılırken, dikkat etmeleri gereken tüm noktalar anlatıldı, rapor tutma, ölçü alma ve fotoğraflama işlemleri yapıldı. Kazı sırasında açığa çıkarılan eserler dikkatlice çıkarılıp temizlenip restorasyon ve konservasyonları yapıldı. Tanım, tarihlendirme gibi işlemler “Buluntu Değerlendirme El Kitabı” kullanılarak gerçekleştirildi.
Bu proje sayesinde ilk kez arkeoloji ile tanışan, bölgede antik kentlerin varlığından yeni haberdar olan miniklerin en mutlu oldukları anlardan biri de etkinlik sonunda yaşandı. Antandros Derneği üyelerinin projeye katılan öğrenciler için hazırladığı Truva kahramanları “Paris ve Helen” kıyafetlerini giyen öğrenciler, antik dönem kıyafetleri içinde bol bol fotoğraf çektirdiler. Öğrenciler teorik ve pratikten oluşan eğitimi tamamladıktan sonra katılımcı belgeleri verildi.
Öğrenciler etkinlik kapsamında Antandros Antik Kenti Kazılarını da gezme imkanı buldular.
