Kore Gazisine Kaybettiği Madalyasının Yenisi Verildi

Didim ilçesinde Kore gazisi 89 yaşındaki Nuri Bozdoğan'a kaybettiği "Barış Büyükelçiliği" madalyasının yenisi törenle verildi.



Bozdoğan, bir süre önce kaybettiği "Barış Büyükelçiliği" madalyasının yenisi için Didim İlçe Garnizon Komutanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanlığı girişimiyle başvuru yaptı.

Başvurusu kabul edilen Bozdoğan'ın madalyası İlçe Garnizon Komutanlığı’nda düzenlenen törenle takdim edildi.

Burada konuşan Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, “Türk milleti vatanı ve milli davası söz konusu olduğunda canını göze alabilme özelliğini tüm tarihi boyunca ispatlamıştır. Bunun örneği olan gazilerimizle olmak mutluluk ve onur kaynağımızdır." dedi.

Didim İlçe Garnizon Komutanı Albay Çetin Gülseven ise Türk askerinin Kore’de savaşın gidişatını değiştiren kahramanlıklar sergileyerek tüm dünyanın saygısını bir kez daha kazandığını vurgulayarak “Bu efsanelerin yaşayan kahramanları olan gazilerimiz, Türk milletinin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi dayanağı, güç kaynağı ve başarılarından örnek aldığı kıymetleridir.” diye konuştu.

Törene Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürkan Kabakçı, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Demircioğlu, Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Erkan Özbeki, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Didim Temsilcisi Sefer Tatar da katılım gösterdi.

Kaynak: AA