'6. Uluslararası Farklı Perspektifler Film Festivali'ne Doğru

Bu yıl 1015 Nisan arasında 'Yaban' ana temasıyla gerçekleştirilecek festival kapsamında, insandoğa, şehirdoğa, insançevre ilişkilerinin yanı sıra, doğal ve yapay fenomenlere farklı bir açıdan bakan filmlerin gösterimi ile atölye ve söyleşiler düzenlenecek Festival kapsamında, bu yıl ilk kez sinemacı ve sinemaseverlerden oluşan seçici kurulunun belirlediği filmler arasından birinci seçilen yapıma 'Potluck Ödülü' verilecek.

Katadrom Kültür Sanat ve Sosyal Politikalar Derneği tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle bu yıl 6'ncısı düzenlenen "Uluslararası Farklı Perspektifler Film Festivali" 10-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Konuya ilişkin açıklamaya göre, İstanbul'dan başlayarak yıl içinde dünyanın birçok şehrinde sinemaseverlerle buluşan festival, bu yıl Yogyakarta ve Berlin şehirlerinin yanı sıra, New York ve Vancouver şehirlerine de konuk olacak.

Bu yıl ana teması "Yaban" olan festival kapsamında, insan-doğa, şehir-doğa, insan-çevre ilişkilerinin yanı sıra, doğal ve yapay fenomenlere farklı bir açıdan bakan filmlerin gösterimi ile atölye ve söyleşiler düzenlenecek.

Festival etkinliklerine Salt Galata, SUPA Suriye Pasajı Salonu ve Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) ev sahipliği yapacak.

- Birinci seçilen yapıma "Potluck Ödülü"

Festival kapsamında, ayrıca bu yıl ilk kez farklı ülkelerden sinemacı ve sinemaseverlerden oluşan seçici kurulunun belirlediği filmler arasından birinci seçilen yapıma "Potluck Ödülü" verilecek.

Farklı 50 ülkeden 100'e yakın filmin yer alacağı festivalde, "Kültürel Bakış", "Gülünç", "Mor Portreler", "Şemsiye", "Viraj", "Çok Uzak Çok Yakın" ve "Melez Algılar" başlıkları altında filmler izleyiciyle buluşacak.

Bu yıl Pelin Esmer'in "İşe Yara Bir Şey", Aipgiray Uğurlu'nun "Organik Aşk Hikayeleri", Fikret Reyhan'ın "Sarı Sıcak", Yevgenia Tirdatova ve Orhan Tekeoğlu'nun "Rudolf Nureyev: Düşlerinin Adası" adlı uzun metraj filmleri de festival izleyicisinin beğenisine sunulacak.

Kaynak: AA