MASMEK Kursiyerlerinden El Sanatları Sergisi
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sinan Bey Medresesi’nde eğitim gören kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerine yönelik bir sergi açtı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, açılış konuşmasında Sinan Bey Medresesi’nin bir eğitim yuvası olduğunu ve Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından amacına uygun olarak kullanıldığını vurguladı.

Program, açılış kurdelesinin kesilmesiyle başladı.
Ardından Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, bir konuşma yaptı. Genç, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün selamlarını iletmek istiyorum. Bugün burada MASMEK kursları bünyesinde el sanatları, özellikle kuyumculuk, telkari, naht sanatı ve tutkallı hamur çiçek yapımı kurslarımızda eğitim gören kursiyerlerimizin eserlerini gördük. Sizin de gördüğünüz gibi bu atölyelerde güzel ürünler üretiliyor. Sinan Bey Medresesi, bir eğitim yuvası ve önemli bir yer. Manisa Büyükşehir Belediyesi de burayı amacına uygun olarak kullanmaktadır. El sanatları eğitimi ile hem hemşehrilerimizin el becerilerini geliştirmelerine ve sergilemelerine yardımcı oluyoruz hem de burada üretilen ürünlerin satılması ile aile bütçesine bir katkıda bulunuluyor. İnşallah bu süreç devam edecektir. Emeği geçen kursiyerlerimize ve eğitmenlerimize teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık” diye konuştu.
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde çalışmalarını sürdürdüğü Gençlik Merkezleri’nde de MASMEK kurslarının açılacağını ve buralardaki vatandaşlara yönelik kursların açılacağını dile getiren Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, “Destek sizden, hizmet bizden” dedi.
Sinan Bey Medresesi’ndeki MASMEK El Sanatları Sergisi 28-30 Mart 2018 tarihleri arasında, açık olacak.
