Yeni Pazar Alanı Trafik Sıkışıklığının Önüne Geçecek

Başkan Karaosmanoğlu, Doğu Kışla Parkı’nın karşısında yapımı hızla devam eden pazar alanında incelemede bulundu. Karaosmanoğlu, inşası devam eden pazar alanının planlandığı gibi sürdüğünü belirtti.

Yeni Pazar Alanı Trafik Sıkışıklığının Önüne Geçecek
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Doğu Kışla Parkı’nın karşısında hızlı ve planlanan bir şekilde yapımı süren pazar alanında inceleme gerçekleştirdi. Yapılan incelemeye Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay, Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Ihlamur ve ilgili birim çalışanları eşlik etti. Denetleme sonrası açıklama yapan Başkan Karaosmanoğlu, “35 dönüm alana kurulan Pazar yerimiz modern yapısıyla halkımıza hizmet verecek. Soğuktan, yağmurdan, kardan ve sıcaktan etkilenmeden vatandaşlarımız bu alanda gönül rahatlığıyla alışverişlerini yapacaklar” dedi.

Üzeri kapalı yanları açık olacak şekilde inşa edilen pazar alanının esnaf ve vatandaşın hayatına değer ve kolaylık katacağını belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Pazar alanı tamamlandıktan sonra Perşembe günleri Milli İrade Meydanı’nda kurulan pazar artık Doğu Kışla Parkı’nın karşısındaki yeni yerinde hizmet verecek. Kapalı pazar alanının üstü büyük araçlar için otopark olarak kullanılacak. Gerek otoparkı sayesinde gerekse pazar olarak hizmet verecek alanımız Perşembe günleri Milli İrade Meydanı çevresinde oluşan trafik sıkışıklığının da önüne geçecek. Otoparkımız sayesinde vatandaşlarımız rahat bir alışverişin keyfine ulaşacak” diyerek sözlerini tamamladı.

Çalışmaları devam eden pazar alanında otopark ve çevre düzenleme uygulamaları gerçekleştiriliyor. Pazar alanının alt tezgah kısmında dolgu çalışmaları yapılıyor. Önümüzdeki günlerde ise pazarcıların araçlarını park edecekleri üst kısmın beton döküm uygulamaları gerçekleştirilecek. Pazar alanı tamamlandıktan sonra Perşembe günleri Milli İrade Meydanı’nda kurulan pazar artık Doğu Kışla Parkının karşısındaki yeni yerinde hizmet verecek. Yaklaşık 35 bin metrekare alan üzerine kurulan kapalı pazar alanı 18 bin metrekare kullanım alanına sahip olacak. Pazar alanında 3 bin 400 metre uzunluğunda pazarcı tezgahı bulunacak.

Proje alanında çalışma kapsamında toplam 14 bin 500 metreküp beton kullanılacak. Kapalı pazar alanının üstü büyük araçlar için otopark olarak kullanılacak. Yapının yaklaşık 800 metrekaresi ise idari bina, zabıta odası, wc, kafeterya, mescit, bebek emzirme odası ve seminer salonundan oluşuyor.
Kaynak: İHA