Bin 380 Çocuk İşaret Diliyle İstiklal Marşı'nı Okudu, O Anlar Havadan Görüntülendi
İstiklal Marşı’nın Milli Marş olarak kabulünün 97’nci yılında Bağcılar’da bin 380 çocuk işaret diliyle İstiklal Marşı’nı okuyarak rekor kırdı. Çocukların 6 ay hazırlanarak büyük bir uyumla gerçekleştirdiği gösteri havadan görüntülenirken, yüzlerce çocuk insan zinciri oluşturarak Afrin yazıp, Türk bayrağı oluşturdu.

“Böyle bir rekora imza atmış olmaları gerçekten anlamlı”
İstiklal Marşı’nın kabulünün 97’nci yılında çocukların çok anlamlı bir çalışma gerçekleştirdiğini dile getiren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Daha önce de çok farklı rekorlara ve projelere imza attılar. Bugün de 12 Mart İstiklal Marşı’mızın kabulü gününde ve Zeytin Dalı HarekatıQnda Mehmetçiğimizin güzel ve insani davranışlarla başarılı olduğu bugünlerde böyle bir rekora imza atmış olmaları gerçekten anlamlı. Bin 380 çocuğumuz işaret dilinde İstiklal Marşı’nı okudular. Ben kendilerini tebrik ediyorum, onlar bizim her şeyimiz" dedi.
“Böyle bir şeyi başarmak çok zor”
Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen ve işaret diliyle İstiklal Marşı’nı okuyan Avin Davud, “Bugün İstiklal Marşı’nı işaret diliyle okuduk ve Türkiye rekoru kırdık. Çok mutluyum ben Suriye’den geldim. Zaferi ve milli duyguları hissettim. Böyle bir şeyi başarmak çok zor tabi ki çok güzel bir yer burası. Duygulandım çünkü böyle bir İstiklal Marşı’nı yazmak kolay bir şey değil” diye konuştu.
“Çok duygulandık”
İşaret diliyle İstiklal Marşı’nı okuyan ve çok duygulandığını ifade eden Enes Ergun ise, "Bugün beden diliyle İstiklal Marşı’mızı okuduk. Mehmetçiğimizi güçlendirmek onların arkasında durmak için yaparken çok duygulandık" şeklinde konuştu.
