Sakarya 15 Temmuz Milli İrade Derneği Başkanı Ali İnci Açıklaması 'Gazilik Unvanı Sakarya'nın Hakkı'

Sakarya 15 Temmuz Milli İrade Derneği’nin gerçekleştireceği ilk kongre öncesinde dernek başkanı Ali İnci ve yönetim kurulu üyeleri basınla buluştu. Toplantıda konuşan Başkan İnci, “Sakarya’nın Gazi Unvanını alabilmesi için mücadele vereceğiz” dedi.

Sakarya 15 Temmuz Milli İrade Derneği Başkanı Ali İnci Açıklaması 'Gazilik Unvanı Sakarya'nın Hakkı'
10 Şubat Cumartesi Günü saat 14.00’de Orhangazi Kültür Merkezi’nde ilk kongresini yapacak olan Sakarya 15 Temmuz Milli İrade Derneği’nin kongresine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş katılacak. Sakarya 15 Temmuz Milli İrade Derneği Başkanı Ali İnci ve yönetim kurulu üyeleri yapılacak kongre öncesinde dernek binasında düzenlenen kahvaltılı programda basınla bir araya gelerek, kongreye tüm Sakaryalıları davet etti. 15 Temmuz gecesi Sakarya Valiliğinin kapılarının kırılıp, kurşunlanarak işgal edildiğini ve orada 30 tane gazinin olduğunu hatırlatan İnci, Sakarya’nın Gazi Unvanını alabilmesi için mücadele vereceklerini belirtti.

Derneğin kuruluş amacının, 15 Temmuz’u ve onun benzerlerini unutmamak ve unutturmamak olduğundan da bahseden Ali İnci, hedeflerinin gerçek anlamda memleket, bayrak sevgisi ve vatan sevgisini oluşturabilmek olduğunu söyledi.



Başkan Ali İnci yaptığı konuşmada derneğin kuruluş amacı ve hedefinden bahsederek, “15 Temmuz Milli İrade Derneği’ni niye kurduk, hedefimiz neydi? Baktığımız zaman her kesimin bir sivil toplum örgütü var. Ama bu derneğin, Türkiye’nin meselelerine, il içerisindeki meselelere ve geleceği dizayn etmede gerçek bir sivil toplum örgütüdür. Kendine bir çıkar değil, üyelerine bir çıkar değil bu dernek 15 Temmuz’u ve onun benzerlerini unutmamak ve unutturmamak üzere kurulmuş olan bir dernektir. O gece milli irade bir siyasi partiye ait değildir. Milli irade bu milletin bütün siyasi partilerini içerisine katarak o gece sokağa çıkan bir iradedir. Bütün siyasi partilerden sokağa çıkan ve o gece yaşanan kalkışmaya karşı duran bir toplum var. İşte Milli İrade Derneğimizi de bunların hepsini kucaklayan bir dernek olarak kurduk. Bugün küçük bir alanda iki katlı bir yerde devam eden derneğimiz Allah nasip ederse daha büyük alanlara doğru devam edecektir. Bizim hedefimiz çocuklarımıza gerçek anlamda memleket, millet sevgisini oluşturmak. Bayrak sevgisi, vatan sevgisini oluşturmak ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tüm devletlerin üzerinde bir devlet olduğunu gösteren öncü bir örgüt olmak istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda Milli Eğitim ile ortak çalışmalar, üniversite ile ortak çalışmalar, bakanlıklarla ortak çalışmalar, sivil toplum örgütleriyle ortak çalışmalar yapacağız” dedi.

Yarın gerçekleşecek kongreye de değinen İnci, “Yarın gerçekleştireceğimiz kongre öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek bir sohbet etmek istedik. Kongreden sonra inşallah daha fazla geniş konuşacak zamanımız olacak. Yarın ki kongremize baktığımız zaman, Diyanet İşleri Başkanımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız orada olacak” diye konuştu.



“Gazilik Unvanı Sakarya’nın hakkı”

15 Temmuz gecesinde Sakarya Valiliğinin işgal edildiğini ve 30 tane gazinin olduğunu ifadelerine ekleyen Ali İnci, “Sakarya Valiliği 15 Temmuz gecesi kapıları kırılıp, kurşunlanarak işgal edildi. Büyük bir mücadele veren Sakarya halkımız valiliği işgal altından kurtardı. Orada 30 tane gazimiz oldu. Sakarya’nın Gazi Unvanını alabilmesi büyük bir mücadele vereceğiz. Gazilik Unvanının Sakarya’ya yakışacağına inanıyorum. Gazilik Unvanı Sakarya’nın hakkı. O gece Türkiye’nin hiçbir yerinde valilik işgal edilmedi. Sakarya Valiliği işgal edildi, 2 saat eşkıyalar tarafından işgal edilen valilik halkımız tarafından kurtarıldı. Gazilik Unvanının Sakarya ve halkına verilmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA