En Çok Atık Pili Minikler Topladı
Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan atık pil toplama kampanyasının Ocak ayı şampiyonu, Karşıyaka Ortaokulu’nun ana sınıfı öğrencileri oldu. Minik öğrencileri önce makamında, ardından da öğle yemeğinde ağırlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Çevreye duyarlı çocuklarımızla gurur duyuyoruz” dedi.

Minik çevrecileri çevreye duyarlılığı için tebrik ederek teşekkür belgesi veren Başkan Akpınar, keyifli geçen yemekte konuklarıyla bol bol sohbet etti. Akpınar, kentlilik bilincine sahip, çevreye duyarlı çocukların büyüklere de örnek olması gerektiğini ifade etti.
Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, “Doğayı korumak, gelecek nesillere yaşanabilecek bir kent ve çevre oluşturmak için çalışıyoruz. Atık pillerin doğaya verdiği zararı hepimiz biliyoruz. Pillerin çöplere ve doğaya zarar verecek ortamlara bırakılmaması için kampanya başlattık. Yurttaşlarımız makinelerimizde pillerinin doluluk derecesini ölçüyor, kullanabileceği pilse geri alıyor, değilse pil makinede kalıyor. Her bir atık pil için makine 10 puanlık kupon veriyor. Toplanan pilleri imha etmek için yetkili kuruluşlara gönderiyoruz. Aylık olarak, en çok puan kuponunu toplayan çocuklarımızla da öğle yemeğinde buluşuyoruz. Özellikle çocuklarımızın çevreye olan duyarlılığı çok yüksek. Çocuklarımızın yaşadığı kente sahip çıkması gurur veriyor” dedi.
