'Payitaht Abdülhamid'in Tahsin Paşa'sı Hollanda'da Vatandaşlarla Buluştu

Oyuncu, avukat ve yazar Yenişehirlioğlu: '(Avrupa'daki Türk vatandaşları) O kadar emperyal güçlerin, küresel sömürü düzeninin dört bir taraftan saldırdığı bu dönemde kendi değerlerine sahip çıkarak evlatlarını yetiştiriyor olmaları ve bugünkü organizasyon gibi birliği sağlıyor olmaları takdire şayan' '2. Abdülhamid Han’ın yeri yurdu cennetmekan olsun. Onun bugün gerçek hüviyeti ile gerçek manada anlaşılıyor ve anılıyor olması bizim için çok büyük bir zenginlik'

TRT 1'de yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisinde Tahsin Paşa karakterini canlandıran Bahadır Yenişehirlioğlu, Hollanda'da Türk vatandaşları ile bir araya geldi.

Oyuncu, avukat ve yazar Yenişehirlioğlu, Gökkuşağı Sanat Merkezi ve İskender Paşa Eğitim Merkezince Rotterdam'da düzenlenen etkinlikte, "Kadim Değerlerimiz" adlı bir konferans verdi.

Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız'ın da bulunduğu konferansa yaklaşık 600 kişi katıldı.

Yenişehirlioğlu, AA muhabirine, Avrupa'daki Türk vatandaşlarının büyük sıkıntılara ve dertlere rağmen kendi değerlerini korudukları ve ayakta durmaya çalıştıkları için çok kıymetli olduklarını söyledi.

Avrupa'daki Türk vatandaşlarının varlığının çok önemli olduğunu vurgulayan Yenişehirlioğlu, "O kadar emperyal güçlerin, küresel sömürü düzeninin dört bir taraftan saldırdığı bu dönemde kendi değerlerine sahip çıkarak evlatlarını yetiştiriyor olmaları ve bugünkü organizasyon gibi birliği sağlıyor olmaları takdire şayan." dedi.

Hollanda'da "son derece diri" bir topluluk ile karşı karşıya geldiğini belirten Yenişehirlioğlu, "Ne istediklerini, dertlerini ve ne yapmak istediklerini biliyor olmaları son derece önemli. Aynı zamanda meselelere vakıflar ve kendi değerlerine sahip çıkmışlar. Hollanda gibi her şeyin serbest olduğu bir ülkede aşınmadan, bozulmadan ve erozyona tabi olmadan kendi değerlerini ve aile kavramlarını koruyor olmaları benim adıma çok sevindirici." değerlendirmesinde bulundu.

Verdiği konferans öncesi çocukların yaptıkları gösterilerden göğsünün kabardığını dile getiren Yenişehirlioğlu, "Mehter takımları, Mevleviler, Alperenler, her biri ayrı ayrı çok güzel zenginlikti. Öğretmenler çok iyi yetiştirmiş, eğitmiş ve aileleri de çok ilgili. O yüzden Hollanda'dan çok sevinerek ayrılacağım." ifadesini kullandı.

10 Şubat'ın, Sultan 2. Abdülhamid Han'ın vefatının 100. yılı olduğunu hatırlatan Yenişehirlioğlu, "2. Abdülhamid Han’ın yeri yurdu cennetmekan olsun. Onun bugün gerçek hüviyeti ile gerçek manada anlaşılıyor ve anılıyor olması bizim için çok büyük bir zenginlik. Bunun için Allah’a şükürler olsun diyorum." diye konuştu.

Yenişehirlioğlu konferansın ardından kitaplarını imzaladı.

Kaynak: AA