Üsteğmen Uçar Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Adıyaman’ın Besni İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Uçar, köy muhtarları ile yapılan toplantıda yerel seçimlerde alınması gereken önlemler, düğünlerde sıkılan silahlar ve köylerde yaşanan hayvan hırsızlığı ile ilgili muhtarlarla bilgi alışverişinde bulundu.

Üsteğmen Uçar, uyarılarını düğünlerde silah sıkılmaması konusunda da sürdürerek, "İçişleri Bakanımızın son zamanlarda üzerinde durduğu bir konu var, düğünlerde silah sıkılması olayı. Gerçi mevsim gereğince düğün sayısı azaldı ama bahar ve yaz aylarının gelmesi ile tekrardan düğün sayısı artacak. Ne yazık ki bu köylerimizde kanayan bir yara. İnsanların en mutlu günlerini kabusa çevirebilecek bir olaydır. Bunların önüne geçmek için yine sizin yardımınıza ihtiyacımız var. Son zamanlarda çıkan bir yazıda, muhtarlarımıza da yasal bir sorumluluk yüklüyor. Eğer silah sıkılan köylerde o köyün muhtarı veya kamu görevlisi olanlar bize bilgi vermezse, bilgi vermeyenler hakkında yasal işlem uygulanıyor. Bu konuda karakol komutanları da size tebliğleri yapacaklar. Kaymakamlığımız vasıtası ile afişler yaptırdık ve bunları da dağıtacağız. Kış aylarının gelmesi sebebi ile arazide çok sayıda insan yok ve dolayısıyla oralar kontrolsüz kalıyor. Yaz aylarında kullandığımız bağ evlerinde olayların önüne geçebilmemiz için vatandaşların bağ evlerinde kıymetli eşyalarını bırakmamaları ve kapılarını kilitlemeleri konusunda ikaz edersek olumsuz sorunların önüne geçmiş oluruz. Son hususta köylerde kış aylarında hayvan hırsızlığına teşebbüs olayları artmaya başladı.
Bunların da önüne geçmek için kamera takılması ve çift kilit kullanılması konusunda vatandaşları bilgilendirmeniz gerekmektedir. Sizler muhtar olarak köylerdeki en akil kişi olarak seçilmiş durumdasınız. Bundan dolayı köy halkını bilinçlendirmek ve gerekli önlemleri almaları için uyarılar yaparsanız daha iyi olur" diye konuştu.
