Doğduğu Gün Yapılan Ameliyatla Yaşama Tutundu
Göğüs boşluğu ile karın boşluğunu birbirinden ayıran diyafram kasında yırtık ile dünyaya gelen ve sadece yüzde 50 yaşama şansı olan Aren bebek, doğduğu gün yapılan ameliyatla yaşama tutundu.

“5 bin de bir görülüyor”
Aren bebeğin sol göğüs boşluğunun tamamen bağırsaklarla dolu olduğu ve sol akciğerinin hiç gelişemediğinin görüldüğü tablo ile ameliyat sonrası süreç hakkında bilgi veren Op. Dr. Taner Kamacı, “5 binde bir hastada görülen bu doğumsal anomali ile dünyaya gelen Aren bebeğin göğüs boşluğunu dolduran tüm ince ve kalın bağırsakları, başarılı bir ameliyat ile karın içine alarak, diyafram kasındaki yırtığı tamir ettik. Ameliyat sonrası yoğun bakım sürecimiz ile takibine devam ettik” dedi.
Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Mehmet Emin Günel, “Makineye bağlı olarak yoğun bakımda tedavisini gerçekleştirdiğimiz Aren bebeğin kontrol filmlerinde sol akciğerinin, cerrahi sonrasında çok iyi bir şekilde açıldığını gördük. Kan gazı değerlerinin de normal değerlere gelmesi üzerine 4’üncü günde hastamızı solunum makinasından ayırdık. Tedavisi tamamlanan ve tamamen anne sütü ile beslenir hale gelen Aren bebeği 7’inci günde taburcu ettik” ifadelerini kullandı.
“Yaşadığımız büyük şok mutlulukla sonuçlandı”
Bebeklerini yeniden mutluluk ile kucağına alan Rıza ve Nergiz Özdemir çifti de, “Bebeğimiz için tek çare ameliyattı ve biz umudumuzu hiç kaybetmedik. Yoğun bakım tedavisinin 7’nci gününde ona sağlıkla kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu duyguyu tarif etmek gerçekten çok zor ve bize bu güzel anları yaşatan hocalarımıza minnettarız” diye konuştu.
