'Medeniyetler Korosu Türkiye'nin Zenginliğidir'

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakcı: 'Medeniyetler Korosu Türkiye'nin zenginliğidir' 'Korodan gördüğümüz, bir Türkiye manzarasıdır, Türkiye'nin zenginliği ve birliği manzarasıdır'.

'Medeniyetler Korosu Türkiye'nin Zenginliğidir'
Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Faruk Kaymakcı, 14 dilde şarkılar ve ilahiler seslendiren, farklı inanç ve siyasi görüşleri bünyesinde barındıran Antakya Medeniyetler Korosu'nun Türkiye'nin zenginliği olduğunu söyledi.

Kaymakcı, 31 Ekim - 4 Kasım'da Başkentte Hatay Günleri kapsamında Ankara'daki MEB Şura Salonu'nda düzenlenen "Antakya Medeniyetler Korosu" konserinin ardından AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Medeniyetler Korosu'nu 10 yıldır takip ettiğini belirten Kaymakcı, AB iletişim stratejileri çerçevesinde Medeniyetler Korosu ile geçmişte de etkinlikler düzenlediklerini ifade etti.

Kaymakcı, AB Büyükelçilerinin Hatay’a gittiği zaman bu koroyu dinlediğini, AB’nin çeşitli ülkelerinde bu koronun etkinlikler düzenlemesine destek olduklarını kaydetti.

"Bu koro gerçekten çeşitli inançları, çeşitli meslekleri, çeşitli siyasi görüşleri içinde barındıran ama bunların uyum içinde, birbirine saygı temelinde bir arada olduğu bir yapı." diye konuşan Kaymakcı, bu yapının hem Ortadoğu’da barış ve huzur için, hem de AB yapılanması için güzel bir örnek olduğunu dile getirdi.

- Farklı kültürler ortak amaç bir arada

Kaymakcı, insanların birliği ve uyumu noktasında farklı inançlara, mesleklere, siyasi görüşlere sahip insanların, insanlık için ortak amaçla bir araya gelmesinin önemine vurgu yaptı.

Koronun etkinliklerinin AB için bir model olduğu değerlendirmesini yapan Kaymakcı, Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı olarak bu koronun etkinliklerini, Türkiye’nin zenginliklerini, Türkiye’deki hoşgörüyü ve birlikte yaşama kültürünü yansıtması bakımından çok değerli gördüklerini aktardı.

Kaymakcı, Türkiye’nin doğusundan batısına, Zeybeklerinden Kürtlerine, Alevilerinden Hristiyanlarına, Yahudilerine değişik inançlarına değinerek, "Medeniyetler Korosu Türkiye'nin zenginliğidir." ifadesini kullandı.

Bu etkinlikleri Türkiye’nin AB’ye üyelik süreci için değerli gördüklerinin altını çizen Kaymakcı, "AB Başkanlığı olarak bu etkinliklerin yurt dışında sunulması için de elimizden gelen desteği sağlayacağız." dedi

Kaymakcı, koronun şefi Yılmaz Özfırat’a çalışmaları için özellikle teşekkür ettiğini kaydederek, "Medeniyetler Korosu'ndan gördüğümüz bir Türkiye manzarasıdır. Türkiye’nin zenginliği ve birliği manzarasıdır." dedi.
Kaynak: AA