Trump'ın Yüksek Mahkeme Adayı Bugün ABD Senatosunda Oylanıyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın Yüksek Mahkeme adayı Yargıç Brett Kavanaugh’un üyeliği bugün ABD senatosunda oylanıyor.

Donald Trump’ın Yüksek Mahkeme üyeliği için aday gösterdiği Yargıç Brett Kavanaugh hakkında lise yıllarında bir kız arkadaşına cinsel taciz suçlaması sebebiyle ABD senatosunda ifade vermesinin ardından senato, FBI’dan adayın geçmişinin araştırılmasını istemişti. Demokrat Parti’nin Brett Kavanaugh’un aleyhinde oy kullanmasından korktuğu Key Flake ve Susan Collins’in FBI’ın raporunda 53 yaşındaki yargıç Brett Kavanaugh’a karşı suçlamayı doğrulayan bir durum olmadığını açıklamasından sonra Trump’ın Yüksek Mahkeme adayının senato tarafından Yüksek Mahkeme üyeliğinin onaylanmasının beklendiği kaydedildi.

Kavanaugh senatoda verdiği ifadesine kendisine karşı planlı bir karalama harekatı başlatıldığını söyleyerek kendisine yöneltilen bütün suçlamaları reddetmişti.

Senatonun Brett Kavanaugh’un Yüksek Mahkeme üyeliğinin ilk oylamayı bugün ikinci oylamayı da cumartesi günü yapmasının beklendiği kaydedildi.

Cumhuriyetçilerin Brett Kavanaugh’un adaylığını desteklemesini bekledikleri Kuzey Dakota Senatörü Heidi Heitkamp’ın karşı oy vermesinin açıklamasından sonra Brett Kavanauh’ın Yüksek Mahkeme üyeliğinin onaylaması için cumhuriyetçi senatörlerden fire veren olmamasının gerektiği belirtildi.
Kaynak: İHA