Nizip'te Zeytin Çekim Ücretleri Belirlendi

Gaziantep'in Nizip ilçesinde bir ay sonra hasadı yapılacak zeytinde çekim ücreti belirlendi.

Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve zeytinyağı sektör temsilcilerinin katılımıyla 2018 yılı zeytin işleme ücretlerini belirlemek amacıyla Nizip Ticaret Odasında toplantı düzenlendi.

Toplantının açılışında konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli gıda mühendisi Mustafa Aytekin, zeytin ve zeytinyağının tarım, sanayi, sağlık ve bölge ekonomisi açısından önemini belirtti.

Zeytinyağının hasadın ardından üretim aşamalarının kaliteyi etkileyecek çok önemli kriterleri bulunduğunu dile getiren Aytekin, zeytinyağında ambalajlama üzerinde uzun zamandır çalıştıklarını ifade ederek, "Gıda denetimlerimizde taklit, tağşiş yapanları tespit edip gerekli yasal işlemleri uygulayarak dürüst çalışan esnafımızı korumaya çalışıyoruz. Bugün burada zeytinyağı ile ilgili olarak son yıllarda artan taklit tağşiş olayları başta olmak üzere zeytinyağına ilişkin üretim, denetim ve pazar aşamalarında karşılaşılan sorunlar, çiftçimizin üretmiş olduğu zeytinyağını bireysel olarak piyasaya arz etmesi durumundan kaynaklanan sorunlar ve bu sorunlara çözüm bulmak için toplandık." dedi.

Bu yıl için 1 ton zeytin çekim ücretinin 300 lira olması yönünde karar alındı.

Toplantıya Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz, Nizip Ticaret Odası başkan yardımcıları Bekir Karabacak ve Savaş Ali Alkan ve 2. Meslek Grubu Komite Başkanı Bülent Karakoç katıldı.

Kaynak: AA