MHP'den Malatya'ya Eximbank Talebi
Malatya Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar, Malatya’nın ihracatının arttırılması adına Eximbank irtibat bürosunun kente açılmasını talep etti.

Bankanın 20 ilde faaliyette olduğunu aktaran Avşar, “Eximbank şubesinin Malatya’da da açılması, ihracatın arttırılması için son derece önemli bir hizmet olacaktır” ifadelerini kullandı.
Yıllık ihracatı 21 Milyon dolar olan Erzurum’da Eximbank irtibat bürosunun olduğuna değinen Avşar, “Yıllık ihracatı 400 Milyon dolar olan Malatya’da bankanın şubesinin olmaması üzücü bir durum. Eximbank irtibat bürosunun ilimizde açılması ile birlikte Malatya’da ihracat yapan firmaların finansmanına yapılacak destek ile kısa bir süre içerisinde 150 ülkeye toplamda 1 Milyar dolarlık bir ihracata ulaşılacağımızı ümit ediyorum” diye konuştu.
Malatya’da bankanın şubesinin açılması ile Adıyaman, Elazığ, Tunceli ve Bingöl’ün de bu hizmetten yararlanabileceğini belirterek Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ve Milletvekillerinden bu konuda destek istedi.
