AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Ülgen Açıklaması

'2018 yılında yüzde yüzlere varan dolulukla geçecek bir turizm sezonu yaşayacağız'.

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Osman Ülgen, 2018 turizm sezonunun yüzde yüzlere varan doluluk oranlarıyla geçeceğini açıkladı.

Ülgen, partisinin ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında, "2018 yılında yüzde yüzlere varan dolulukla geçecek bir turizm sezonu yaşayacağız. Bunu şimdiden rezervasyon rakamlarından görüyoruz. Turizmcimiz bu yıl iyi bir sezon yaşayacak." dedi.

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan'ın 15 Temmuz ile ilgili radyo konuşmasındaki sözlerini hatırlatan Ülgen, Aldan’ın çok talihsiz bir açıklama yaptığını ve sözlerini kabul etmelerinin mümkün olmadığını dile getirdi.

Ülgen, Aldan’ın sözlerini, İl Başkanı Kadem Mete öncülüğünde 12 ilçe başkanı ile yargıya taşıyarak suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Kendilerinin özür beklerken tam tersine sözlerinin arkasında durduğunu Marmaris’teki toplantıda Aldan’ın açıkladığını hatırlatan Ülgen, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Özür yerine 'Cımbızla alınmış bir laf' diye açıklama yaptılar. Çok talihsizce ve Türk halkının kabul edemeyeceği bir laftır. Türk halkının gereğini ilk seçimde yapacağından kuşkumuz yok. CHP ilçe başkanı bir açıklamasında ‘Marmaris’te 15 Temmuz’da gereğini yaptık. Ankara’ya gerekli bilgileri verdik’ dedi. Kendileri yandaş televizyonlarında Marmaris’te programa çıktı ve ‘15 Temmuz gecesini evde televizyondan ve sosyal medyadan takip ettik’ dedi. Vatandaşa farklı söylemlerde bulunmasını kamuoyunun takdirine bırakıyorum."

Bir grubun "Yurtlar imam hatip okuluna bırakılıyor, bundan dolayı da çocuklar imam hatip okullarına yönlendiriyor" diye basın açıklaması yaptığını anımsatan Ülgen, bu iddianın da yalandan ibaret olduğunu söyledi.

Marmaris'te yurtlarda kalmak için müracaat edenlerin sayısını Milli Eğitim'den aldığını aktaran Ülgen, "12 çocuğumuzun yurtta kalmak için müracaatı var. Bunun sadece 6'sı imam hatip okulundan. Çocuklarımız istediği okula gitmekte özgür olduğu gibi herhangi bir yönlendirme mümkün değil. Bütün okullar bizim, bütün çocuklar bizim. Neden imam hatiplere bu kadar tepkililer anlayamadık. Toplumda bu ayrıştırmanın kimseye faydası yok." diye konuştu.

Ülgen, 2017 yılındaki istihdam teşvik paketinin 2018 yılında da devam edeceğini hatırlatırken, "Vatandaşımızın ve küçük esnafımızın takip etmesini istiyoruz. Vatandaşa çok büyük faydası var. 2017 yılında istihdamda en iyi iller arasındaydı Muğla. Bu yılda en üst sıralarda olması için çalışmalar yürütülüyor." dedi.

Toplantı sonunda gazeteciler için "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla pasta kesildi.
Kaynak: AA