Cumhuriyet yazarından CHP'ye eleştiri
Cumhuriyet yazarı Çiğdem Toker, PKK/YPG'ye karşı başlatılan Afrin operasyonuna destek veren CHP'yi eleştirdi.

Toker CHP'yi, terör örgütlerine karşı AK Parti ve MHP arasında oluşturulan Milli Mutakabat'a katılmakla suçladı.
HALKÇILIK İLKESİNE AYKIRI
Ayrıca Toker, Afrin operasyonuna destek vermenin CHP'nin ilkeleri arasında yer alan Halkçılık ilkesine aykırı olduğunu yazdı.
İşte o yazıdan bir bölüm;
Türkiye'de, Afrin Operasyonu ile birlikte gazete ve televizyonların askeri haberler bülteni gibi çıktığı, herkesten iktidar söylemine uygun dille konuşup yazmasının beklendiği, bunu yapmayacaklarsa susmalarının istendiği bir ortamda, ana muhalefet partisinin -örneklerini anımsattığım- tutumu, zaten can çekişen ifade özgürlüğüne ağır bir darbe daha indiriyor.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz:
“İktidar ile muhalefet arasındaki ayrım kalkıyor.”
CHP Sözcüsü Bülent Tezcan:
“Millet olarak arkasındayız, destekliyoruz.”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:
“Askerlerimiz görev yaparken Suriye'nin toprak bütünlüğüne de katkı yapıyorlar.”
Dün Kemal Can'ın da içine girdiğimiz konjonktürü tanımlarken vurguladığı gibi, “Savaş dışındaki seçenekleri seslendirmenin kriminalize edileceği, yoğun ve çok taraflı bir enformasyon mücadelesinin yaşanacağı bir dönem”e doğru gidiyoruz.
Peki böyle bir dönemdeki bir numaralı toplumsal ihtiyaç, AKP ile MHP'nin kurduğu “milli mutabakat”a CHP'nin eklemlenmesi midir?
Sahi, CHP açısından “halkçılık”, altı okun kaçıncı sırasındadır?
Toplumsal barışa, demokratik parlamenter sisteme, hukuk devletine olan acil ihtiyaç bu kadar hızlı artarken.
YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ
