Bilecik'te ''Tasarım Odaklı Düşünme Atölyeleri''

Bozüyük ilçesinde faaliyet gösteren Eczacıbaşı VitrA İnovasyon Merkezi'nde, 8-12 yaş arasındaki öğrenciler için ''Tasarım odaklı düşünme atölyeleri'' kuruldu.

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Kaymakam Hasan Yaman ve Eczacıbaşı Vitra Direktörü Tuna Tümer, Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eczacıbaşı VitrA İnovasyon Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen atölye çalışmalarına katıldı.

Vali Büyükakın, gençlerin çağın gerekliliklerine uyumlu hatta çağın ilerisini düşünerek, donatılması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Analitik düşünme, empati kurma, çözüm üretme ve üretilen çözüme bağlı modelleme ve teknoloji tasarımlarının yapıldığı atölye çalışmaları ile öğrenciler, sistematik düşünme becerilerini geliştirebilecekler. Çağımız, düşünen, üreten, sorun çözen, bağlantılar kurabilen ve bunları teknoloji ile birleştirip ortaya ürün koyabilen bireylerin olduğu sistemler üzerine kurulu. Küçük yaştan itibaren çocuklara bu becerileri ve sistemi kazandırmalıyız. Çocukları donanımlı olarak yetiştirmek için her fırsatı değerlendirmeli, fırsatlar yaratmalıyız. Çocuklar ve gençler bu konulara çok ilgililer ve ben onlardan umutluyum, onlara sonsuz güveniyorum.''

Büyükakın, daha sonra fabrikayı gezerek, ürünlerin yapımı ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA