Adana Barosundan Hava Kirliliği İçin Yaptırım Talebi

Adana Barosu, kentteki hava kirliliğinin önlenmesi için idari yaptırım süreçlerinin işletilmesini ve hukuki yaptırımlarla caydırıcılık sağlanmasını talep etti.

Adana Barosu Çevre ve Kentleşme Komisyonu Başkanı Sevda Sevilmiş, Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt Salonu'nda yaptığı basın açıklamasında, kentteki hava kirliliğinin çok yüksek düzeylerde olduğunu söyledi.

Hava kirliliğinden en çok çocukların etkilendiğini ve dünyada her yıl 920 bin çocuğun hava kirliliğinden öldüğünü dile getiren Sevilmiş, şunları kaydetti:

"Hava kirliliğine neden olan kurum, kuruluşlar ve kişilere yönelik idari yaptırım süreçleri işletip hukuki yaptırımlarla da caydırıcılık politikaları uygulanmalıdır. Hava kirliliği konusunda toplumsal bilinç artırılmalı, çocukların temiz ve sağlıklı bir havada nefes alabilmeleri sağlanmalıdır. Dünya Sağlık Örgütü'nün uluslararası hava kalitesi standartlarının gerekleri yerine getirmeye çalışmalıdır. Fosil yakıt tüketimi azaltmalı, enerji etkinliği ve yenilenebilir enerji kaynakları gibi alanlara kamusal yatırımlar yapmalı, kentler bazında yerel yönetimlerin kış aylarındaki kömür, odun ile ısınma yerine alternatif çevreci, ekoloji odaklı ısınma yöntemlerinin üretmesi sağlanmalıdır."

Kaynak: AA