Uludağ'da Nefes Kesen Kurtarma Kameraya Böyle Yansıdı
Bursa Uludağ’da hafta sonu uçurumda mahsur kalan 3 günübirlikçinin askeri helikopterle kurtarılma anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Eskişehir’deki Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan havalanan askeri kurtarma helikopteri 14 saat boyunca Uludağ’da şelalede mahsur kalan ve eksi 5 derecede gece ateş yakarak donmaktan kurtulan 3 şahsı kısa sürede kurtarmayı başardı.

Gece bölgeye birkaç sorti yapan askeri helikopter şiddetli rüzgar ve türbülans sebebiyle mahsur kalan günübirlikçilerin bulunduğu uçuruma yaklaşamamıştı. Pazartesi sabahı erken saatlerde Hava Kuvvetleri Arama Kurtarma ekibinin uçurumda yarım saat süren nefes kesen kurtarma operasyonuyla birisi hafif yaralı üç kişi kurtarıldı.
Hüseyin Kartal, Cengiz Konuk ve Abdullah Taner, yine aynı helikopterle Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirilmişti. Kendisi de emekli bir asker olan Hüseyin Kartal ise gece boyunca donmamak için karların kırdığı çam ağaçlarını yaktıklarını ve ısınmaya çalıştıklarını açıklamıştı.
