Irak Meclisinden Kerkük'e Asker Gönderme Kararı
Irak Temsilciler meclisi bugün toplanarak referandum ile ilgili görüşmelerde bulundu.

Milletvekili Niazi Oğlu, Irak’taki federal güçlerin Kerkük’e geri gönderilmesi, referanduma katılan idari birliklerin başkanlarına karşı harekete geçmesi ve Kerkük’teki petrol kuyularına kontrol getirilmesi gerektiğini bildirirken, milletvekili Hassan Salem, hükümeti Kerkük dahil olmak üzere tartışmalı bölgelere müdahale etmeye ve referanduma karşı caydırıcı tedbirleri almaya çağırdı.
Meclis başkanlığının yaptığı açıklamada, meclisin Kerkük ve tartışmalı diğer bölgelerde vatandaşların güvenliğini korumak için hükümetin askeri güç bulundurması gerektiği kararının alındığı bildirildi.
Öte yandan, meclisin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) denetimindeki tüm sınır kapılarının da kapatılmasına karar verdiği açıklandı.
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi de IKBY’deki bölgelerde yaşayan vatandaşların korunması talimatı verdi.
