Sivas'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

Sivas’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yıl dönümü düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

Sivas'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu
Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Sivas’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıl dönümü kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Sivas Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Sivas Belediye adına anıta çelenk sunuldu. Daha sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Sivas Valisi Davut Gül makamında tebrikleri kabul etti. Tebriklerin kabul edilmesinin ardından Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önündeki kutlama programına geçildi. Törene Sivas Valisi Davut Gül’ün yanı sıra Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutan Tuğgeneral Ertuğrul Erbakan, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Tören sırasında polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcular tarafından çeşitli gösteriler sunuldu. Askeri geçiş töreninin ardından tören sona erdi. Tören geçişinde vatandaşlar alkışlar ve Türk bayraklarıyla askerlere destek verdi. Tören geçişini simit satan Afgan uyruklu bir çocuğun ilgiyle izlemesi dikkat çekti.
Kaynak: İHA