Kuzey Kore'nin Füzesi Filipinlileri De Korkuttu

Kuzey Kore’nin Japonya’nın üzerinden geçen orta menzilli balistik füze denemesi Filipinlileri de korkuttu. Filipinler hükümeti, Kuzey Kore tarafından fırlatılan füzenin halk üzerinde oluşturduğu endişeleri gidermeye çalıştı.

Kuzey Kore, daha önce Amerika’nın Pasifik’te bulunan toprağı Guam Adası’ndaki üslerini vurmakla tehdit etmişti. Guam Adası’nda 40 bin Filipinlinin yaşaması Filipinlileri de endişelendirdi. Filipinler Devlet Başkanlığı füze tehdidine karşı gerekli uyarıların yapılacağını, Sivil Savunma Dairesinin bu konuda gerekli tedbirleri alacağını söyledi.



Filipinler Devlet Başkanlık Sarayı Malacanang’dan yapılan açıklamada, güvenlik yetkililerinin Kore yarımadasındaki son gelişmelerle ilgili olarak dost ülkelerle yakın işbirliği içinde olduğu belirtildi. Açıklamada, “İlk ve en öndeki hedef Japonya’dır. Biz hedef değiliz. Yine de ülke ve güvenlik yetkilileri bölgedeki diğer dost ülkelerle temas halindedir. Konuyla ilgili olarak bölgedeki ülkelerle yakın koordinasyon içinde bulunuluyor. Gerekli olması durumunda Sivil Savunma Dairesi halka gerekli uyarıları yapar. Şu aşamada herhangi bir uyarıya gerek duyulmamaktadır” denildi.
Kaynak: İHA